Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Cordula Hacke

Sinds ze haar studie heeft voltooid aan de Hochschule für Musik Köln, de University of Toronto en de Folkwanghochschule Essen, heeft pianiste Cordula Hacke een bloeiende carrière in Europa en Noord Amerika met de nadruk op het instrumentale en vocale repertoire.

Haar partners in kamermuziek zijn bekende houtblazers en strijkers van enkele van de beste orkesten ter wereld, waaronder de New York Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, Duitse Radio Orkesten (Berlijn, Frankfurt, Freiburg, Keulen en Stuttgart), het Gewandhausorchester Leipzig, de Royal Danish Opera Orchestra en de Toronto Symphony Orchestra.

Haar uitgebreide discografie varieert van werken van hedendaagse vrouwelijke en Japanse componisten tot werk van componisten zoals Pavel Haas, Leo Smit en Paul Hindemith. Nadat ze vele jaren intensief samen heeft gewerkt met Amerikaanse componist George Cumb, werd Cordula Hacke uitgenodigd zijn werk uit te voeren op prestigieuze festivals in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Canada en de Verenigde Staten. Haar opname van Crumb’s Vox Balaenae is uitgegeven door Arte Nova-BMG Classics. Sinds 1996 heeft ze samengewerkt met Jeanne Baxtresser, voormalig solofluitiste van de New York Philharmonic, op masterclasses in Frankfurt, Oxford, Toronto, New York, Pittsburgh en Amsterdam. Ze gaf jaarlijks les op de Salzburg Summer Academy en ze was de officiële begeleider van de ARD International Music Competition (München), de Deutsche Musikrat Competition (Berlijn), de Aeolus Competition en de  Nicolet Competition (China). Hacke was lid van het docententeam van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf (2000-2013) en is regelmatig jurylid bij internationale competities (bijvoorbeeld juryvoorzitter bij de internationale Kuhlau Wettbewerb, Uelzen).

Geprezen voor haar werk als muziekdirecteur in theaterproducties (My Fair Lady in Frankfurt’s Komödie, Acht Frauen in zowel Münich’s Komödie im Bayerischen Hof als ook in Frankfurt’s Fritz Rémond Theater), is ze nu wederom uitgenodigd als muziekdirecteur van Irma La Douce, Kleiner Mann, was nun? en een nieuwe productie van La Cage aux Folles (met haar eigen nieuwe arrangement) en Fisch zu viert.

In 2014 produceerde ze samen met regisseur Sylvia Hoffman Die Fledermaus – leicht gekürzt (een korte versie van de bekende operette) voor 5 acteurs en actrices met een nieuwe tekst. Sinds 2015 werkt ze voor de muzikale producties bij de Burgfestspiele Bas Vilbel (Singin’ in the rain, Evita en Sunset Boulevard in 2017).