Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Dominique Vleeshouwers

www.dominiquevleeshouwers.com

Winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs in 2020 als eerste slagwerker, winnaar van de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de TROMP international percussion competition 2014. Dominique Vleeshouwers is een internationale slagwerksolist die bekend staat om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance, en het maken van out-of-the-box producties.

Dominique's Adams Gear

Hij soleerde o.a. met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Tokyo Sinfonietta, Asko||Schönberg ensemble, Nederlands Kamerorkest, Orquesta Filarmónica de la UNAM, Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid- Nederland, the Nizhny Novgorod Philharmonic Orchestra, and Ural Philharmonic Orchestra.

Enkele hoogtepunten van zijn projecten als maker zijn Marching & Breakin’ een groot concert met vijf solisten, een breakdance crew, en een orkest gecreëerd voor de TROMP 2018 openings avond, en Visiting Beethoven voor de serie Het Concertgebouw, een innovatief concert over het leven van Beethoven. Maar ook Six Japanese Gardens met muziek van Kaija Saariaho en schilderijen van Marcel van Hoef, en Blurred Lines met danser Redo.

Aankomende projecten zijn een samenwerking met schrijver Marieke Lucas Rijneveld, een nieuw elektronisch album met een première op het STRP Festival, een multi-disciplinair project getiteld A new dawn: for new tomorrows en soloconcerten met het Castilla y León Symphony Orchestra, het Nederlands Studenten Orkest, en het Bern Symphony Orchestra.

Dominique is één van de oprichters van Combined Creatives waar hij samen met zijn team deze nieuwe producties en concepten bedenkt en produceert.

Hij studeerde cum laude af in 2013 van het Conservatorium van Amsterdam met de voorstelling Kindsoldaat, waarmee hij de AHK eindwerkprijs won voor meest bijzondere eindexamenwerk. In datzelfde jaar werkte hij samen met Patrice Bäumel tijdens het Amsterdam Dance event. Dominique speelt ook graag \kamermuziek en werkte samen met het Pavel Haas Quartet, het Moscow Contemporary Music Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Met Ivo Janssen en Mallet Collective Amsterdam maakte hij een live opname van Simeon Ten Holt’s Canto Ostinato in een uitverkochte Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Dominique was een gastprofessor aan de Hochschüle für Musik in Detmold en was docent in het team van Percussion Friends aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij is ook de schrijver van twee marimba methodes getiteld Time for 4 die hij later dit jaar zal publiceren. Dominique gaf masterclasses op conservatoria over de hele wereld, Shanghai, Sao Paulo, Moscow, Tokyo, Den Haag, en nog vele andere plekken.

Dominique is een Adams Artist en kreeg voor zijn instrumentarium ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

www.dominiquevleeshouwers.com